SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Musiikin esikuvat inspiroivat haudankin takaa
January 15th, 2018 by Katelynn Champlin

Musiikki vaikuttaa vahvasti monen elämään. Musiikki liikuttaa, parantaa, rentouttaa, virvoittaa, piristää ja herättää ajatuksia. Elämässä musiikin merkitys kasvaa vanhemmiten. Teini-iästä lähtien musiikin kautta myös musiikilliset esikuvat vaikuttavat. Suurten artistien musiikki inspiroi, jonka takia monet jo kuolleidenkin muusikoiden musiikki elää vahvasti edelleen.

Suuret muusikot elävät ikuisesti

Nuorten etsiessä itseään julkisuuden henkilöistä yleensä löytyy esikuvia, joiden tyyliä tai elämää seurataan ja yritetään kopioida. Joillekin esikuvat löytyvät harrastamastaan urheilulajista, kauneusalalta, viihdealalta tai elokuvista. Toisille musiikki on sydäntä lähellä ja he etsivät musiikista esikuvia, joilta oppia uutta ja matkia heitä.Klassinen musiikki on hyvä esimerkki musiikista, joka ei koskaan kuole. Suurten säveltäjien vuosisatoja sitten tekemät nuotit soivat edelleen nuorten ja vanhojen muusikoiden soittimilta. Heidän tuotantonsa puhuttelee monia. Musiikkia käytetään myös useassa koulussa oppimisen tukena, sillä musiikin on todettu parantavan aivojen toimintaa.Musiikin edesmenneet suuruudet, kuten Michael Jackson, Whitney Houston, Jimi Hendrix tai Frank Sinatra myyvät edelleen levyjä. Musiikinopiskelijoille ja nykyisille pop-tähdille vanhat taiteilijat ovat tärkeä esikuva. Musiikin oppiminen tapahtuu aluksi mallin ottaen ja sen jälkeen kokeillen. Suurten artistien fanitusta voidaan kutsua siis mallioppimiseksi.Suuret tähdet eivät inspiroi ainoastaan musiikkinsa takia. Heidän tyylinsä ja elämäntapansa ovat luoneet uusia tuotteita. Yhtenä erikoisuutena voidaan pitää esimerkiksi Jimi Hendrixistä tehtyä slottipeliä. Monista muistakin tähdistä on kirjoitettu useita kirjoja, heidän kuvillaan myydään vaatteita, koristeita ja kuvia, heidän kotinsa ovat muuttuneet museoiksi ja heitä imitoivat imitaattorit. Tunnetuimpia ovat varmasti Elvis Presleyn imitaattorit.

Esikuvat vaihtuvat iän karttuessa

Lapsena ja nuorena esikuvien ihaileminen on normaalia. Jokaiselta lapselta ja nuorelta löytyy varmasti joku julkisuuden henkilö, joita he seuraavat enemmän tai vähemmän. Iän kasvaessa kiinnostuksen alat vaihtuvat, joten esikuvatkin voivat muuttua. Esikuvien vaikutus vähenee, mutta heidän vaikutuksensa pysyy aina mielessä. Aikuisena oma rooli ja paikka elämässä on löydetty. Valmistuneet muusikot yrittävät tuottaa omaa tuotantoaan joilla he voisivat inspiroida muita musiikin ystäviä. Muut pyrkivät eteenpäin omalla työurallaan ja toteuttavat uusia unelmiaan.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa